RumahCantik@Berlin
Supermom and her darlings in action @>;----
By: Fida Muz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-Jan-2009 21:26 Email | Share | | Bookmark
Winter Football@Berlin

 
Jannah main bola ngan Ibu..
Muiz n Muaz
View all 22 photos...
It has been snowing for the past few days and the temperature is still below 0C°... kalau nak klua tu kene pikir berkali2 cos it is very cold especially when it is windy..leh jadik beku .....Jadi home is the best place to be time Winter2 ni. However, cam biase kids@home takleh dok diam... blaja sket-main-lawan2-nangis-main.. hinggalah my Cik Abg takleh concerntrate buat thesis... so cam biase Supermom kenela menyelamatkan keadaan>>>'Syg Ibu nak klua tak?' .....'NakkkKKKkkkk!!!!!!!!!!!'

Mulanya plan nak jln2 ke taman sambil bawak bola n Scooter Muiz... but sedar2 Scooter Muiz dah kene curik.. tak senonoh tul! and kesian Muiz... tapi takpe, tukar plan main bola jek kat taman... Best jugak main bola atas snow... bile jatuh, takla sakit sgt..







Friday, 2-Jan-2009 15:28 Email | Share | | Bookmark
Snowy Weekend

 
 
 
View all 42 photos...
It's snowing and it was the best to go out and play... We were the first to be at the playground.. hmmm terasa cam jakun plak.. org local tak heran pun nak main cam kami ... hehehe takpele.. lepas ni maybe dah tak dapat merasa lagi kot...

K Mahizah n Aiman joined a little bit later and lepas tu K Aed and her 2 nieces dari Msia pun join sesama..

In the evening Jannah dpt merasa main ngan kakak2 at home.. seronot die...






Wednesday, 31-Dec-2008 13:09 Email | Share | | Bookmark
New Year's Dinner n Fireworks..

Guys main game dulu while the ladies @kitchen
Muiz vs Ayah..
 
View all 21 photos...
Malam Tahun Baru 2009 kami dijemput untuk makan malam di rumah K Aminah dan Abg Kimi dengan tema masakan Jerman... and later kami semua bermain bunga api.. and mulanya plan utk tgk bersama2 Fireworks pada pukul 12 tgh malam.. but ade emergency call..heehhe... kenangan2....Apepun we had a great time...Terima Kasih kepada K Aminah and Abg Kimi atas jemputan kalian

Selamat Tahun Baru 2009!!..






Monday, 15-Dec-2008 20:45 Email | Share | | Bookmark
Muaz Bday Celebration @KITA

Buat Choc Cake plak..
Same decorations ngan Muiz's.. tade idea.. masa dah suntuk :(
kids dah penat menunggu.. jom gi sekolah!!!
View all 9 photos...
Birthdates Muiz n Muaz are just 1 week apart... so normally every December month, I would be busy with the celebrations... tapi secara ala kadar.... macam last 2 years, I purposely celebrated birthday my anak bujangs with their 2 other cousins... Nazhirah n Mahirah... best bagi bebudak happy... takat tiup lilin atas sebijik cake pun dah cukup.. takyah present2..

Masa kat Msia, beli je cake..selalula tempah kat Secret Recipe.. gamba Batman la, Spiderman la... but this year, I must do the baking... yela.. kene berbelanja secara bijak bile life tak semewah mcm duk kat Msia ... tapi dah bake cakes byk kali pun my skill baking masih tak terror2.. kene pegi berguru kat pondok ni!

I tried to bake carrot cake for Muaz to celebrate his Bday @KITA/Kindergarten, but tak jadik.. ( sedey gile.. dahla buat tgh2 malam...so the next morning I baked Choc Cake plak ...and jadi... Alhamdulillah.. but kami terlewat ke Tadika.. hehhehehe salah Ibu.. sorry anak2ku..


Bile jemput balik Muaz, nampak keseronokan die dah sambut Bday... even bile mlm sebelum tido pun Muaz masih sibuk bercerita pasal his Bday celebration.. I'm so happy for him..

...I passed my camera kat cikgu, but tak byk plak gamba yg diambil.. takpe2 at least adela skit utk tatapan..





Tuesday, 9-Dec-2008 11:30 Email | Share | | Bookmark
Muiz's Birthday Celebration @Horthaus

Homemade and Express Birthday cake..
Goodies for kengkawan Muiz
Lilin oh! lilin
View all 18 photos...
Everyday after school, Muiz will go to the Childcare center that is about 300 meters from his school.It is called Horthaus... the aim is to make Muiz familiar with the deutsch environment and cepat 'mesra alam'.... Alhamdulillah we can see Muiz's improvement day by day ...

Muiz celebrated his 6th Bday with his friends at the Horthaus... I baked choc marble cake in an express way and prepared some goodies for his friends.. ..





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net